Novolette Idag  ÅTER STARTSIDAN

Det kom ett mail från Per Fischer ;
"Hej!
Surfade runt lite på nätet och snubblade in på din hemsida, intressant! Tänkte erbjuda dig att publicera en bild av min nyrenoverade Novolette. Det tog mig 1,5 år att få den i orginalskick, bilden är lite gammal jag har under hösten bytt strömbrytaren till en i bakelit. Denna Sport Novolette köpte min far 1970 av en bonde för 25:-. Den stod i en ladugård och det mest var kvar. Han kom ihåg när han var 15 år då den fanns att köpa, de var för dyra så han kunde bara önska sig en. När jag fick den var det två lådor med allt möjligt i, men efter mycket pusslande fann jag att det mesta fanns och så började resan. Nu är den över och det är troligen en av dom första som tillverkades 1955. Detta för att den har kulkoppling och det står som orginal "Novolette" på tanken. Denna moped finns att beskåda i foajen till ett större företag i sjuhärad."


Det kom ett mail från Alf Rosén ;
"Hej!

Kan inte låta bli att skriva några rader för att tala om hur glad jag blev, när jag hittade din sida. Den kom mig att tänka på min första moped som jag köpte 1960. Jag har ingen aning om vilken årsmodell det var, men jag köpte den begagnad för 75 kr, om jag inte minns fel. Ett par år senare köpte jag en riktig "Silverpil" och då gav jag bort mopeden. Kvar har jag bara ett foto som är taget på Drakegatan 4 i Göteborg (Gårda). Du får gärna publicera bilden.

Med vänliga hälsningar Alf Rosén, Partille"

 

En ännu större version av bilden

 


Stefan Ericsson's objekt, en 3511
Lägg märke till lyktan med fästet på sidorna, en detalj som
indikerar att det handlar om en 3511 och inte en 3421.

 

Stefans Novolette.
 
 
 Så här ser Stefans Novolette ut efter renovering
Stefans Novolette.

Ett nytt objekt som Stefan hittade sommaren -99. "Jag byggde en grind till infarten hemma så att barnen ej kan springa ut på gatan. I samband med detta bygge så besökte jag metallåtervinningen för att få tag på lite plattjärn till gångjärnskonstruktionen, mitt i all bråte så upptäckte jag något välbekant, var det inte en Novolette? Jodå, längst in i skrothögen låg den. Efter ett bra tag och några fula ord så hade jag lyckats få fram fyndet. Det var en 3311 utan motor och sadel, samt med krokigt styre och framhjul. Alldelens för bra för att bli till järnspik. Eller hur!?//Stefan"

Stefans nya objekt

3421 Jan Weimer på en 3421 från 1954.
Bilden insänd av Mats Nyberg.

   3521:a på mycket stora bilder.
 

Tips
Pricipskiss över gashandtaget på Novolette 3311     insänt av 3311:a ägaren Dag Nedeby

 


Nytillverkade packningsatser till Novolette kan köpas hos:
MOPED SERVICE, Smidesvägen 4, 245 34 Staffanstorp, tel 046-25 86 20

Tipset insänt av: Lars Holmberg


ÅTER STARTSIDAN
E-POST TILL NPN
  Senast uppdaterad: 2004-01-15